Új Renault Scenic leplezetlenül

2009.02.02. 14:25

Bár a bemutató csak tavasz elejére várható, a Renault már nem takargatja az új Mégane-ra alapuló Scenicet.

Az egyik nullszéria-példányról készített fotó alapján igazából nincs is sok takargatnivalója a Renault-nak. A forma halványan emlékeztet a Nissan Note-éra: a nagy, függőlegesen elnyúló első lámpák és a hátul felfelé csúcsosodó oldalablaksorok ma már nem igazán tűnnek elegendőnek, hogy egyénivé tegyék a formát. Más karakteres részlet viszont kevés akad: a lesimított orr-rész és az ezüstszínű légbeömlő-keretek csak a sematizmus erősítésére jók.

A 4,45 méteres autó belső értékeiről egyelőre keveset tudunk, bár a pletykák szerint a benzinmotorok között már több lesz a turbós, mint a szívómotor: a Scenicben már felbukkannak az 1,4 és 1,6 literes, 130 illetve 156 lóerős turbómotorok. A dízelválaszték várhatóan a jól ismert 1,5, 1,9 és 2 literes motorokból áll majd. A belső tér várhatóan tágasabb lesz egy picivel, elsősorban hátul, de az igazán lényeges részleteket – így a belső tér praktikus megoldásaival kapcsolatos információkat – csak a bemutató során hozzák nyilvánosságra.

A hivatalos bemutatót várhatóan a márciusi Genfi Autószalonon tartják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.