Megújítják a Mazda CX-7-est

2009.02.12. 14:28

A hobbiterepjáró új alapmotort, és látványosabb orr-részt kap.

Elég félreeső helyen, Kanadában leplezték le a Mazda kisebbik hobbiterepjárójának felújított változatát. Ahogy az ilyen modellciklus-közi frissítéseknél szokás, a karosszéria acélból készülő elemeihez nem nyúltak, csak a műanyag lökhárítókat cserélték le. A CX-7-esen is nagyobb - és ezzel sokkal feltűnőbb - lett az ötszögletű hűtőnyílás, amely mára az összes Mazda modellen megjelent, sőt, a két oldalán is kialakítottak egy-egy óriási légbeömlőt. Az összkép így még agresszívabb, mint volt, pedig az új orr szelídebb technikát is rejthet, mint a korábbi. Eddig csak 260 lóerős, 2,3 literes turbómotorral kínálták a típust, mostantól azonban megjelenik egy olcsóbb változat is, 2,5 literes, 161 lóerős szívómotorral és fronthajtással.

Az autó belül is változik: jobb minőségű belsőtéri anyagokkal, új műszerekkel, három memóriás motoros ülésekkel és holttér-figyelő rendszerrel érkezik a felújított CX-7-es. A felújított modell az év közepén jut el az amerikai Mazda kereskedésekbe, és több mint valószínű, hogy egy-két hónappal később Európában is megindul a forgalmazása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.