Ismét versenyezhet a Subaru Legacy

2009.06.12. 16:48

1990-ben a Legacy első generációjával indult neki a Subaru a rali-világbajnokságnak, és úgy néz ki, most ugyanígy kezdenének hozzá a sportkocsi-versenyzéshez.

A Subaru állítólag a japán Super GT sorozatban tervezi elindítani a legújabb Legacy versenyváltozatát, amivel elsősorban a hazai piacon hívhatják fel magukra a figyelmet. A japán sajtóból származó hírek szerint a versenysorozat kisebb teljesítményű autók számára kiírt, GT 300 kategóriáját célozták meg, ahol tavaly egy privát csapat már nyert versenyt egy átalakított Imprezával. A Subaru versenygépeit gyártó STi-nek persze nem lesz egyszerű dolga, ha a nagydarab szedánból olyan gépet szeretnének faragni, amely képes felvenni a versenyt a kategóriát uraló Porsche 911 GT3-asokkal és Ferrari F430-asokkal, de kapacitás van bőven a WRC program leállítása óta.

A Super GT sorozat révén a japán gyártó legalább otthon megtarthat valamit abból a hírnévből, amelyet a raliban szerzett magának. Az igazi persze az volna, ha egy nemzetközi versenysorozatban látnánk viszont a márkát, de erre kevés esély látszik addig, amíg az az autópiac, és vele a Subaru anyagi helyzete nem tér magához.