Erősebb Honda Civic Type R a láthatáron

2009.06.15. 18:09

A maga 201 lóerejével a Civic sportváltozata ugyan még mindig nem számít gyengének, de a konkurencia időközben alaposan megtáltosodott. A legújabb pletykák szerint azonban megpróbálnak valamit hozni a lemaradáson.

A kétliteres, négyhengeres VTEC motor a hírek szerint marad, csak a vezérlést és az elektronikát szervezik át. A teljesítményt így 240 lóerő köré növelhetik, így - legalább papíron - megközelíthetik a turbós konkurenciát. Ha igaz, az erősebb motorhoz határozottabb futómű és agresszívabb optikai elemek járnak majd - vagy legalábbis erről álmodozik a pletykákat terjesztő angolszász szaksajtó.

Bár a Honda mostanság egyre inkább a környezetbarát hibrid modelleket próbálja előtérbe tolni, azért kell valami, amivel megpróbálják megtartani a sportos Hondákra izguló rajongói kört. Az S2000 gyártásának leállítása után pedig nemigen maradt más, mint a Type R némileg továbbfejlesztve.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.