Megkezdődött a BMW Compact hazai forgalmazása

2001.07.26. 12:37

 
   
   

Mint arról egy hete már beszámoltunk, majdnem egy évi Compact-nélküliség után, végre ismét kapható Compact modell a BMW-től. Az új kishármas alapvető formáit tekintve nem nagyon tér el az előzőtől, bár nagyobb, és a végrehajtott változtatások egyértelműen megkülönböztethetővé teszik elődjétől, és a többi BMW modelltől is. A tervezők az ívekkel játszottak, a különböző bemélyedések és karosszérián végigfutó vonalak gondoskodnak a compact dögösségéről.
Nagyon markánsak az új lámpatestek elöl-hátul, cél volt, hogy a compactot fél négyzetcentiméternyi kis részletről is fel lehessen ismerni. A külsőleg sportosabbá vált autó technikailag is fejlettebb elődjénél, feszesebbre hangolt futóművet kapott, kiszélesedett a nyomtáv és benne mutatkozik be a BMW új fejlesztésű VALVETRONIC motorja.

 
   
   

Kibővültek a kiegészítő opciók, mintegy 70 féle elemből alakíthatják ki maguknak a vásárlók saját autójukat, de ezzel egy időben nyolc berendezés lett szériafelszerelés a régi compact extralistájáról. Javítottak a kényelmen is, könnyebb a beszállás hátra, nagyobbra nyílik a csomagtartó és egyéb finomságok. Kifejlesztettek egy rakodórendszert is, amelynek segítségével rögzíthetjük a bevásárlószatyrokat, vagy elválaszthatjuk könnyedén a csomagokat az összegyűrni, koszolni nem kívánt kabáttól, esernyőtől. Javult állítólag a karosszéria stabilitása is, mindenesetre az előző compact nem túl fényes töréstesztjének ismeretében kíváncsian várjuk az NCAP próbáját.

Alapárak:
316ti: 6.271.000 Ft
316tiA: 6.604.000 Ft
325ti: 9.998.000 Ft