2014.01.25. 12:22

Ezt a fényképet Papp Dániel tegnap, pénteik reggel készítette a Bosnyák téri piacon. Többek is Josihiro, Kertész utcából ellopott kerékpárját vélték felfedezni benne, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök először azt mondták, hogy a kerékpáros világutazó felhívása alkalmatlan volt a kerékpár beazonosítására, de később mégis sikerült a beazonosítás, és bejelentették a kerékpár megtalálását. Hogy mit hiányoltak a felhívásból azt nem tudjuk, mint ahogy azt sem, hogy végül milyen tulajdonságok alapján bizonyosodtak meg az ellopott és a talált kerékpár egyezőségéről.

Ön szerint az ellopott és a megtalált kerékpár ugyanaz?

A német Riese und Müller RM Birdy típusú összecsukható kerékpár egyébként nem egyedi gyártmány, de az átlagosnál nagyobb terhet bíró csomagtartók nem képzik a bicikli alapfelszerelését, ezek kifejezetten Josihiro igényei miatt lettek felszerelve.

Ma reggel a Bakancsos úti piacon árulták, 20 ezer forintot kértek az összecsukható bicikliért, és az eladó állítása szerint egy müncheni lomtalanításnál jutott hozzá. Az érintettek elszámoltatása már zajlik - írja a Kerékagy.