Szilveszterkor gurulunk!

December 31.: megint old- és youngtimer-vonulás a TWK szervezésében

2019.12.22. 08:16

Megint a Pólusnál, megint a Trabant-Wartburg Klub szervezi, megint isteni lesz.

Ha szilveszter és nincs térdig érő latyak, már vagy öt-hat éve rutinommá vált, hogy előrántom valamelyik működőképes öreg vasat a garázsból és kigurulok a Trabant-Wartburg Klub rendezvényére. Régebben a Közlekedési Múzeum előtt gyűltünk, onnan tettünk egy kört a városban, aztán azóta a Közlekmúzeumot beszántották (nem lehetett volna várni vele, amíg készen lesz az új helyszín, tényleg?), azóta pedig a Pólus Center mellett sorakozunk, minden korábbi elképzelést meghaladó tömegben.

Nem akarom szaporítani a szót, mert ez csak egy figyelemfelhívás, hogy mindenki jöjjön, aki képes, akar és tud, mert autós ember szebben nehezen tudja zárni az óévet.

Eddig probléma volt, hogy az egész érdekesautós-bagázs zagyván összekeveredett a karácsonyi ajándékokat visszaváltani érkező, petárdáért beeső, moziba induló műanyagautós plázázókkal, s ilyen alkalmakkor érzi az ember, mennyire rétegműfaj a miénk, mert a rozsdás lanosos bácsi, a polós kiscsaj a túltolt botoxszal és az ültetett, nagyhifis leonos badibilder-szerű a szervezők minden igyekezete ellenére lazán beparkolt a találkozónak fenntartott területre, s fel se tűnt egyiknek se, hogy csupa, az övénél húsz-ötven évvel idősebb jármű között kivételesen ő lett az ufó.

Éppen ezért a 2019-es rendezvényt a Pólus hátsó parkolójába tette át a TWK, ami eddig mindig kicsit üresen maradt, pedig gyűlni jobb is ott - nem zavarjuk majd a dolgokat végezni érkező normál autósokat, s elmarad a kínos feszengés is, hogy zsizsik került a szép rizsszemekkel teli kis tálcánkra. A pontos területet a TWK facebookos felhívásában meg tudjátok nézni, de a "hátul" elég egyszerűen megtalálható, amúgy.

S zokás szerint 10-kor kezdődik a tali, majd egyig tart, akkortól pedig indul a felvonulás: M3-as bevezető, Hősök tere, Andrássy út, Roosevelt tér, onnan vissza az Andrássy útra; a Hősök terén pedig rövid időre ilyenkor meg lehet állni, de kizárólag az aszfalton, mert a díszburkolat így is elég ramaty állapotban van.

Emberek, lehet tankolni egy utolsót még a jó E5-ös 95-ösből, találkozunk 31-én!