A nap fura KGFB kérdése: A járművet vezető legfiatalabb vezető születési éve

2024.03.29. 15:12

Kötelező biztosítás kötésekor számtalan, látszólag érthetetlen kérdésre kell választ adnunk, ami rengeteg időt és energiát emészt fel, sokszor feleslegesen. Rövid sorozatunkban most néhány ilyet vesézünk ki.

A járművet vezető legfiatalabb vezető születési éve

A kérdés egy családban vagy egy céges autónál lehet releváns, de többségben ez mindig megegyezik az autó tulajdonosával. Ha az utóbbi áll fenn és meg is adtuk, hogy csak egy ember vezeti a járművet, akkor miért kell ennek ellenére is válaszolni a kérdésre? Csak felesleges időhúzás?

Viszont a vezető kora jelentősen befolyásolja a biztosítás díját, főleg ha valaki 25 év alatt van. Ugyanis a biztosítók szerint a fiatalok rutintalanságuk és vakmerőbb vezetési stílusuk miatt nagyobb eséllyel okozhatnak balesetet/kerülhetnek balesetbe.

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy akkor az idősekkel mi a helyzet, akiknél ugyanúgy nagyobb az esély a balesetre, de náluk a korábbi esetleges balesetmentes évek miatt lesz nem jelentős az árkülönbség.

Ilyen furcsa kérdéseket kerülhetünk el támogatónk, az Ominimo AI-alapú megoldásával, ami nem csak kényelmes, de nagyon gyors is.

Vajon Karotta gyorsabb az M-Ringen 1000 lóerővel, mint a biztosításkötés az Ominimóval? A lenti videóból kiderül!