Amikor két tonna 80-nal megy a falnak

2019.04.02. 06:12 Módosítva: 2019.04.02. 07:21

Kevés dologtól retteg úgy az ember, mint az autó összetörése, mégis, amikor befutott a sajtómeghívó a Volvo Göteborgban megrendezett nyilvános töréstesztjére, tudtuk, hogy olyat fogunk látni, amit szerencsés esetben soha. A szabvány törésteszteket 64 km/órás tempóval végzik, a Volvo viszont a maga sztenderdjei szerint fejleszt, az általuk gyártott autók 80 km/órás tempóval becsapódva is meg kell védjék az utasaikat. Hogy mennyi munka van ebben, azt az elmúlt 60 év fejlesztései mutatják, ez a videó most ebből mutat meg egy keveset. És a végén lesz egy hatalmas csattanás.

Ha az érdekel, hogy milyen, amikor nem törik, hanem gurul, ebből a tesztből kiderül. Egyébként nem ez az első törésteszt, amelyen a Volvónál jártunk, akkor egy tipikus svéd baleseti szituációban vizsgálták az autó utasvédelmi tulajdonságait, hogy a gerincsérülések kockázatát csökkentsék.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.