2019.04.16. 15:22

A Citroen Xsara Picassót szokatlanul hosszú ideig 1999 és 2010 közt gyártották és manapság akár félmillió forintért vehetünk ilyen egyterű családi autót a magyar piacon. A kétféle egyhatos benzinessel, kétféle egyhatos, illetve egy kétliteres turbódízel motorral gyártott típusnak létezik 1,8 és kétliteres, benzines változata is, melyek közül az utóbbi csak automata váltóval készült és igazi ritkaságnak számít. Spacsek úr autója éppen ilyen, napi használatban van, de egy ideje 25 litert fogyaszt száz kilométeren és ez még csak az egyik probléma. A többi az igazán elkeserítő, illetve az, hogy a korábbi javítási kísérletek során tovább rontottak a Picasso állapotán.

A MűhelyPRN-ben a Totalcar olvasóinak autóit vizsgáljuk át a Pryma Autócentrumban. Az átvizsgálásért ezúttal senkinek nem kell fizetnie, de nemcsak az autó gazdája nyer, hanem mi, a sorozat tanulni vágyó készítői és a nézők is. Ajelentkezéshez kattints erre a szövegrészre , majd töltsd ki a Google-űrlapot! A kiválasztott autók gazdáival hamarosan felvesszük a kapcsolatot és mindent megtudhatnak a forgatásról, illetve az átvizsgálásról.

Korábbi cikkek a Totalcaron

A legjobb 2 milliós használt autó egy Dacia?
A Duster sláger volt újként, és az használtan is. Ezúttal egy 200 ezer kilométert futott, nehéz múltú példányt vizsgáltunk át, alaposan.
BMW-re vágysz? Ez a Honda való neked
Az Accord utolsó európai generációját újként sokan lenézték, pedig a Honda mindent megtett, hogy bizonyítson. Mára beérett a munka gyümölcse.