2019.06.11. 14:35

Jóllehet a negyedik generációs Audi A4-ek magyarországi kínálatában kifejezetten kevés a benzines példány, ezek zöme éppen olyan motorral készült, mint a MűhelyPRN mai epizódjában látható 1,8 TFSI, esetleg a kétliteres verzió. A két motor gondjai közösek: a dugattyúk és a gyűrűk tervezési problémái miatt akár százezer kilométer után jöhet az olajfogyasztás. Amíg nem éri el az 1 litert ezer kilométerenként, elvileg nincs gond, gyakorlatilag viszont bőven lehet. Ezek a közvetlen benzinbefecskendezésű turbómotorok ugyanis telerakják olajkoksszal a szívórendszerűket, ráadásul a vezérműlánc és feszítője is gyenge, a felsorolt problémákat viszont csak a 2013-as évjárattól javította az Audi, illetve a Volkswagen. Azért mutatjuk be ezt a keveset futott, látszólag megkímélt A4-est, hogy mindenki legyen nagyon éber aki ilyen autóra vágyik és persze azért is, mert Tamást rettentően zavarja az első futómű ropogása, melyet a korábbi szervizeknek nem sikerült megszüntetniük. A 2008-as autót a sorozat új helyszínén, az Avalon Car(e) Services Bosch Car Service-ben néztük át alaposan.

Korábbi epizódok:

Ilyen az Octavia RS 12 helyett 4 millióért
Átvizsgáltuk az autót, amely elsősorban használtként lehet jó vétel. Ennyiért tényleg megéri?
Németországból, olcsón...
A klímába csak gáz kell, állította a kereskedő. Tévedett. Az autó egyben van, de a motortérből a lottósorsolás hangja hallatszik. Mi lehet a gond a Nissannal?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.