2019.09.24. 07:26

Nagy és nehéz autó abból a korszakból, amikor a gyártók igyekeztek áttérni a nagy szilárdságú acél széleskörű használatára, aki viszont a régi korszakban rekedt, az lemaradt. Az Alfa Romeo 159 ez utóbbi kategóriába tartozik, a legtöbb motorváltozata egyszerűen kevés ehhez a kasznihoz. Mi egy olyan 2,4 JTD verziót vizsgáltunk át, amely több mint 200 lőerős, rendkívül nyomatékos, van viszont vele egy kis gond: a motor villámgyorsan meghal, ha a tulaj nem tiszteli eléggé a szükségleteit. Lássuk, Bence jól döntött-e, amikor a 2 millió forintos motorcserén átesett példányt a nevére vette! A 2008-as autót ezúttal is az Avalon Bosch Car Service-ben vizsgáltattuk át. A típussal kapcsolatban az Alfarium szervizben azt tanácsolja, hogy aki ilyen autót venne, inkább a négyhengeres, sokkal tartósabb 1,9 JTD-t válassza, megemlítették még a küszöbök rohadási hajlamát és azt, hogy a 19 colos kerékkel szerelt változatok az átlagosnál gyorsabban fogyasztják elsőfutómű-alkatrészeiket.

Korábbi epizódok:

A legjobb 2 milliós használt autó egy Dacia?
A Duster sláger volt újként, és az használtan is. Ezúttal egy 200 ezer kilométert futott, nehéz múltú példányt vizsgáltunk át, alaposan.
BMW-re vágysz? Ez a Honda való neked
Az Accord utolsó európai generációját újként sokan lenézték, pedig a Honda mindent megtett, hogy bizonyítson. Mára beérett a munka gyümölcse.