Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Melyik a kanosabb: a Porschék két véglete

Erőmérő: Porsche 911 Turbo (996) és Porsche 238 traktor

2022.06.10. 08:49

A 911 Turbo sem gyakori, de sokkal ritkább a 238-as dízel traktor! Mindkettő Porsche, és a két végletet képviselik: az egyik egy lassú munkagép, a másik pedig gyors és a boldogságot szolgálja. Ugyanakkor a jelenben összeérnek, mindkettő szeretett hobbieszköz az ünnepnapokra. Már csak az a kérdés, hogy a padon tudják-e, amit a számok ígérnek?

Kölyökkoromban a 959 volt nagy kedvenc. Szótárral olvastam a kezemben olvasatam róla a cikkeket a német magazinokban, és bamultam megbabonázva a képeket. Változó nyomatékelosztás, üreges felniküllők, regiszter turbóelrendezés, 6 fokozat, léghűtéses henger, folyadékhűtéses hengerfejek... egyszerűen álom. Aztán ez a 911 turbó 2001-ból tudja ugyanazt a 450 lóerőt, olcsóbban, több kényelemmel - igaz, nagyobb tömeggel. És már ez is 21 éves.

A 911-es lábon jött, míg a 238-ast tréleren hozta a gazdája. Már a fotózásnál szép kis csapat érdeklődő jött össze körülöttük, tényleg érdekes mindkettő. Hogy a high-tech hathengeres boxer vagy a chiptuning-mentes diesel az izgalmasabb, azt mindenki döntse el maga!

 A kíváncsiság a legjobb szó, ami jellemezte a helyzetet: engem a mérés, másokat a traktor és a boxer hangja érdekelt leginkább.

És egy utolsó érdekesség: Walter Röhrl is vezetett Porsche traktort, illetve a gyári reklám mellett se menjünk el szó nélkül, mert vicces!

Illetve ne felejtsétek el: nagyon jó nekünk, ha nyomtok egy lájkot; ha tetszett, oszd meg és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, és kövessétek be Youtube-csatornánkat!

Korábbi epizódok:

Nem várt FORDulat
Mit nem adtunk volna ennyi erőért 20 éve? Egy villanyautóval zárjuk sorozatunkat.
Ilyen egy jól bevált recept: 300+ LE
Saját tervezésű és gyártású motorbelső, egyedi program, sok év munkájának gyümölcse. Tartsatok velünk ma is.