Palik László takarékos is

2009.10.12. 14:03

Megnyerte a dízel kategóriát a BMW Team Hungary with EfficientDynamics az október 10-én megrendezett 12H Hungary elnevezésű megbízhatósági versenyen. A BMW 120d-vel versenyző csapat összetettben pedig a fantasztikus, hatodik helyen végzett. A Palik László, Vida János, Walter Csaba és Wéber Gábor pilóták vezette BMW 120d a délelőtt 10-től este 10 óráig tartó versenyen összesen 329 kört tette meg, 119,660 km/h átlagsebességgel, a mért leggyorsabb kör 2:0:850, a legnagyobb sebesség 201 km/h volt, a célegyenesben.  Az összesen hat kiállással taktikázó csapatnak a 12órás versenyen ezúttal technikai problémái nem adódtak, a 33-as rajtszámú BMW 120d tökéletesen helytállt, és ugyanez igaz a pilótákra és a szerelőkre is.

A holland szervezők felkérésére a verseny biztonsági autója is BMW volt: a napközben szerencsére csak kisebb balesetek, illetve az esti eső miatt felvezetőként beálló Safety Car szerepét egy a BMW Magyarország által biztosított BMW X6 látta el.

A csapat mellett az autó is rendelkezik magyar gyökerekkel, hiszen dízelmotorjának elődjét a BMW világhírű mérnöke, Dr. Anisits Ferenc és csapata tervezte, aki a verseny közben emlékezetes előadást tartott a sajtó képviselőinek a BMW Magyarország versenyközpontjában.