Az ország legnagyobb alternatív gurulóeszköz-felvonulását rendezik Budapesten

2019.09.24. 11:52

Újabb érdekes sajtóközlemény koppant a szerkesztőségi postaládában olyan újszerűen érdekes kifejezésekkel, mint például a gurulónagykövet.  Már látom  is magam előtt az öltönyös diplomatát, ahogy magáról megfeledkezve önfeledten bukfencezik le a domboldalon.

Persze ettől függetlenül a közlemény egy izgalmasnak ígérkező programról szól. Október 5-én mindenféle alternatív hajtású közlekedési eszközzel vonulhatunk Budapesten, ráadásul olyan útvonalon, ami az év 364 napján csak állandó életveszélyben látogatható, ha nem autóban ülünk. Részletek alább, de még előtte érdemes egyet szavazni is.

Melyik a legjobb a városi közlekedéshez?

Az ország legnagyobb alternatív gurulóeszköz-felvonulását rendezik Budapesten

Az ország eddigi legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulását szervezik a fővárosban. A résztvevők a Hősök terén gyülekeznek 2019. október 5-én és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, rendőri biztosítással 15.30 órakor 10 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán. A rendezvény fő célja, hogy még mélyebben tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy mindenféle guruló eszköz kiváló és gyors módja a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélő is.

A RollerBike felvonulás első és második állomása Veszprémben és Debrecenben volt, ahol a Decathlon is képviseltette magát: sporteszközöket helyeztek ki, melyeket bárki ingyenesen kipróbálhatott. A résztvevők a felvonulással tudatosan vagy tudat alatt is hozzájárultak a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Az idei RollerBike utolsó állomását Budapestre szervezték, ahol egy 10 kilométer hosszú távon bárki támogathatja az autómentes közlekedést.

A gyülekező 14.30 órakor kezdődik a Hősök terén, onnan indul el a tömeg Pest belvárosán keresztül a Lánchídon át Budára, majd a Margit hídon a végállomásra, a Margit szigetre. A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!

„Ebben az évben 2 vidéki helyszínen és a fővárosban építjük tovább a közösségünket, az új, felnövő guruló nemzedéket, amely már most 5-10 ezer főt számlál az országban, a kerékpárosok nélkül is. Folyamatosan növekszünk, mert egyre többen látják be, egyszerűbb és egészségesebb ezekkel az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Ezért is sürgető a közlekedés törvényi szabályozása, valamint az edukáció, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy egyre nagyobb a rizikófaktor a balesetek területén” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter gurulónagykövet.

További információ:

https://www.facebook.com/events/393214454911140/