Megszorult Justy?

2002.06.28. 09:39

Automata sebváltós és négykerék meghajtású. Menet közben romlott el. A motor fordulatszáma megvolt, de ereje nem. Lassan hazadöcögtem vele. Utána már nem mozdult.

Kedves Autódoktor!
Nagy gondomban már csak Te segíthetsz.
Van egy 1993-as Subaru Justy-m, ami automata sebváltós és négykerék meghajtású. Menet közben romlott el. A motor fordulatszáma megvolt, de ereje nem. Lassan hazadöcögtem vele. Utána már nem mozdult. Másnap mentem vele egy kört. Harmadszorra megint ugyan azt csinálta. Három szerelő látta, köztük a miskolci szakszerviz is, és nem tudják mi a baja. Budapesti szakszervizt hivtam, a Mogyoródi és a Fehérvári útit, de nem foglalkoznak vele. Kétségbe vagyok esve, nem tudom hova forduljak.
Előre is köszönöm a segítségedet, Mária
(2002. 05. 02.)

Kedves Mária!
Egyelőre kevés ez az információ ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjak. Volna pár kérdésem:
1. könnyen beindul az autó, ha már beindult a fordulatszámot azonnal felveszi?
2. az első alkalommal (menet közben) hogy jelentkezett a probléma? Egyik pillanatról a másikra vagy fokozatosan vesztett az erejéből? Ugyanis az eddig leírtakból még nem derül ki világosan, hogy motor vagy váltóproblémáról van-e szó?
Amennyiben a kérdésekre válaszolsz, akkor valószínűleg segíteni tudok.


Kedves Doki!
Automata váltós, 96-os évjáratú Ford Scorpióm (2.9 V6 12V) üresben nagyon lassan áll vissza alapjáratra. Ezen kívűl a fordulatszámmérő is elég darabosan megy vissza az alapjáratra. Van-e valami ötlete, mi lehet a probléma?
Tisztelettel, Richárd
(2002. 05. 02.)

Kedves Richárd!
Valószínűleg az alapjárati szabályzó rendszerrel van probléma. Célszerű egy műszeres vizsgálatra begurulni egy Ford szervizbe.