98-as Passatba klíma utólag

2007.07.06. 22:53
Digitális klíma, részecskeszűrő

Kedves Autódoki!

98 passat tdi-be szeretnenk utolag klimat szerelni mit tanacsol ? eredeti ? vagy barmilyen mas fajta is megteszi ? mert az ereditröl mindenki le akar beszelni vagy csak nem akarjak a digitalisat beszerelni meg egy kerdes regebbi passatokba is lehet szereltetni partikelfiltert?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A digitális klíma beszerelése sok problémába ütközik, az egyik, hogy utángyártottban általában nem létezik, ezért bontóból kell beszerezni, de szinte képtelenség elsőre minden alkatrészét megtalálni, kibontani és megvenni. A digit berendezések sok érzékelőből, és elektronikus egységből állnak, beépítése sem egyszerű. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás az utángyártott manuális klíma beépítése, pl. Diavia márkájú. Ők típustól függően 200-500 ezer Ft között vállalják, megbízható és elterjedt márka.

Ami pedig a részecskeszűrőt illeti, ezt utólag nem érdemes beépíteni, mert a nem erre készített, nem ilyen környezetvédelmi besorolású "sima" tdi motor hamar eltömítené... azonban ehhez a motorhoz is lehet dízel-katalizátort illeszteni, amit akár utólag is meg lehet vásárolni és beszerelni.

Üdvözlettel:

Autódoki