Vontatttam a haverom, azóta kattog a kocsim

2011.01.07. 13:17

Tisztel autódoktor !

Van nekem egy 1,5 benzines (112 LE) Suzuki SX4-em, 2010 es gyársu.

A mi nap történt velem, hogy haza felé tartva az egyik cimbim leintett, hogy segítsek már mert a haverja be hajtott a kocsijával az árokba és nem tud kijönn mert fel feküdt az autó hasa az árok partra, be álltam az autója mögé fel akarszottuk a vontató kötelet, kicsit erőlködve de kijött, majd a segíség nyújtás után erős Feredol szagot éreztem és azóta kicsit zajosabb lett az autó menet közben, kicsit berezonál és leállításnál 2-3 kapogó hang üti mega fülem a motor térből...

Ön szerint mi lehet a hiba?

Haza vágtam a kuplung tárcsát, cserélni kéne, netán a motor erölettem meg, ha igen, lehet komolyabb baja a motornak hosszú távon ?

Kedves Érdeklődő!

A szagból ítélve valószínűleg az ön lába gyakorlatlan egy ilyen segítségnyújtáshoz - egyszerűen elégette a kuplungot. Kis szerencsével előfordulhat, hogy csak a kopóréteg felületét égette meg, de ha a jelenség nem múlik el nagyjából 100 km alatt, akkor készüljön fel lélekben és anyagiakban egy új kuplungszett megvásárlására és beépítésére.

A helyzet súlyosbításaként figyelmébe ajánlom, hogy bár az autó kora alapján elvileg garanciaidőn belül van, a felhasználói hibából eredő rendellenes kopást a márkaszervizek valószínűleg nem fogják térítésmentesen orvosolni.

Üdvözlettel:
Autódoktor