Csúszik a kuplung?

2011.02.28. 16:15

Tisztelt Autódoktor,

Olyan kérdésem lenne, hogy vajon mi lehet a baja az autómnak. 2006-os Seat Leonom van 1.9 PDTDI 65e kilométerrel. Ha magasabb sebességi fokozatban vagyok, és a fordulatszám 2e körül van, majd nyomok egy kövér gázt, a fordulatszám felmegy, de az autó nem gyorsul ilyen ütemben, majd visszaáll a rendes fordulatszámra és gyorsul (olyasmi mit egy automataváltós autónál). Én kuplungra gyanakodok, de az egyik szerelõ azt mondta, lehet, hogy a váltóban a lendkerék ment tönkre ami 150e HUF. Feleslegesen nem szeretném azt kicseréltetni.

Válaszát elõre is köszönöm.

Kedves Érdeklõdõ!

Teljesen biztos, hogy a kuplunggal van gond, csúszik, nem is kicsit. Emellett - ha régóta jár így az autóval - elképzelhetõ, hogy a kettõs tömegû lendkerék is csereérett, erre gondolhatott a szerelõ - de ez csak széthúzás után derül ki.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.