A szerelő munkahengert cseréltetne, pedig nincs is

2012.11.14. 16:12

T.Autódoktor!

Az 1999-es kiadású Fiat Palio Weekendben; 178B3000 (1.6-16V-100Le;beesett a kuplung pedál.A szerelő kuplung munkahenget szeretne cserélni röpke 70 ezerből; de a kuplung sima mechanikus; nincs benne semmi hidraulika sehol.Az alvázszám alapján van de alapos átnézés után semmit ilyet nem találtunk az autóban.Kérdésem csak annyi lenne mi lehet a gond kinyomócsapágy vagy komplett kuplungszerkezet?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel
Zoltán

Kedves Zoltán!

Érdekes srác ez a szerelő, vagy én nem értem a történetet.

Bár nyilván küldhetett volna rögtön alvázszámot, ezt nem tette meg, így csak ad-hoc tudtam végigkattintgatni néhány Palio Weekend-verziót az európai piacra szállítottak közül - azokban bizony 2002 előtt kuplungbovden van, hidraulika csak utána.

Ennek fényében igen érdekelne a szerelő indoka, milyen módon jutott a diagnosztika folyamatában arra a következtetésre, hogy a munkahengert kell cserélni.

Ettől persze a kuplungbovden még elszakadhatott, ahogyan a szerkezettel és/vagy a csapággyal is lehet probléma, de ezt így levélben nincs ember, aki megmondja.

Meg kell nézni.

Zárójelben mondom, ha nem rövid távú olcsó megoldás a cél, komplett kuplungszettet érdemes cserélni, nagyjából 25.000 Ft-ért már minőségi gyártmányban is beszerezhető egyben a tárcsa, szerkezet és csapágy.

Üdvözlettel:

Autódoktor