Elkezdett izzadni - eléggé izgató!

2012.11.28. 13:01

Kedves Autódoktor!

Van egy 87-es Ford Escort XR3i autónk, amiben benne van az LPG gázrendszer. Egy ideje elkezdedt izzadni a tartály a csomagtérben. Eléggé izgató, mert már vizes a csomagtérben a szőnyeg.

Mi lehet az oka?

Köszönöm a választ!


Kedves Érdeklődő!


Igyekszem a lehető legkomolyabban megválaszolni a kérdést, bár nagy a kísértés, hogy a levelet egy asztallal arrébb toljam, a Velvethez.

Az "izgatóan izzadó" tartály nem ok, csupán okozat. A helyzet az, hogy valahol beázik a csomagtér, és ettől párás a levegője. A pára pedig már csak olyan, hogy szeret nagy, hideg fémfelületeken kicsapódni.

A beázás oka sokféle lehet. Ha kizárjuk a karosszéria durva korrózióját (például a kerékjárati dobban) vagy tömítetlenségét, akkor a hátsó szélvédőnél, a csomagtérajtó szigetelésénél egyaránt juthat be víz, mint ahogyan a hátsó lámpák, vagy a csomagtér-szellőző nyílásainál is.

Azt javaslom, a lehetőségekhez képest pakolja ki a csomagteret, majd egy slaggal alaposan locsolja körbe az autót, közben pedig néha nyissa ki a csomagtérajtót, és figyelje, merről juthat be a nedvesség.

Üdvözlettel:

Autódoktor