Melegen csak hosszú pöccintéssel indul

2018.01.02. 13:13

Tisztelt Autódoktor!

Van egy 2002-es Audi TT-m, ami csak reggel, hidegen, hosszabb állás után (8-10 óra) hajlandó egyből indulni. Na jó, leállítás után azonnal (1-5 perc) újra indítva megint szépen egyből gyullad. Viszont ha a leállítás után eltelik legalább 10-15 perc akkor csak 5-10 másodperces indítózás árán gyullad csak be. Megjegyzem, hasonlót produkált régebben nagy melegekben illetve ha lefulladt az autó. Ekkor hasonlóan sokáig kellett indítózni. Sajnos újabban állandósult a probléma. Mi lehet a gond? Talán árulkodó, hogy fogyasztja az olajat és lambda szonda hibát is mutatott már a diagnosztika, de a szerelő elodázta, mondván az nem játszik közre a gyújtásnál.

Peti

Kedves Peti!

Kedvenc mantrám: a célműszer, ismételten aktuális. Jó lenne megnézni a motorvezérlő által látott hőfokokat a képernyőn különböző üzemállapotokban. Nem kizárható, hogy az elhangolódott vízhőfok érték miatti túl dús keverék okozza a problémát. Ezt az emissziós értékeken is látni lehet a szabványos, melegüzemi teszt folyamán.

A műszerfal visszajelző műszere nem minden esetben mutatja a hibát, és hibakód-tárolás sem mindig történik, az információ még több csatornán futhat ennél a típusnál.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu