Új VW e-UP gyors halála

2020.09.08. 14:21

das header

Sziasztok,

Precedenst ill. ilyen ügyben jártas ügyvédet keresek.

2020 május közepén új VW e-UP átvesz.

Az első 4764km szuper.

2020.07.20 reggel az autó meghalt. Álltában, reggelre elektromos főrendszeri hibával. Tréler - Óbudai autójavító - csereautó.

Az autó azóta is szervizben, alkatrészre vár.

Ilyen esetben - többszörös fődarabok cseréje esetén - érdemes-e, lehet-e pattogni valamilyen kárpótlás, másik autó vagy bármilyen témában.

Ha igen, akkor hajrá...

Előre is várom válaszotokat...

Köszönettel

Péter

Kedves Péter!

Egy új autónál nem tolerálható az ilyesmi. Ilyen esetben a kereskedőnek illik gondoskodnia a saját kontójára egy csereautóról a javítás időtartamára vagy ennek hiányában a bérautó költségét kell megtérítenie.

Némi vigaszt jelenthet, hogy minden javított vagy kicserélt fődarab tekintetében a jótállás időtartama újraindul.

Ragaszkodjon az akkurátus dokumentációhoz, legyen írásos nyoma a szerviz részéről, hogy mit javítottak, mit cseréltek ki.

A javítást észszerű határidőn belül kell tudni elvégzeni, ennek hiányában az autót ki kell cserélni vagy legvégső esetben el is lehet állni a szerződéstől.

Üdvözlettel:

Autójogász

Az Autójogász nem bíróság, és a fenti írás egy általános jellegű tájékoztatás, amely a kérdező által megadott információkon alapul. Vagyis hivatalosan fogalmazva: nem lehet teljes körű, és nem minősül egyedi jogi tanácsnak, mert nem biztos, hogy ismerjük az ügy összes részletét, és lehetnek olyan apróságok, amelyek ismeretében az itt közölt választól gyökeresen eltérő vagy akár teljesen ellentétes véleményt fogalmaznánk meg. Ezért ha bírósághoz fordulna, a konkrét ügyével kapcsolatban mindig keressen meg előtte egy hasonló ügyekben jártas jogászt, és kérje ki a tanácsát, mert nem szeretnénk, ha egy rosszul értelmezett Autójogász-válasz miatt kellene bíróságra szaladgálnunk.