Ha kifizetjük a kocsit, elviszi egy másik bank

2011.04.14. 12:07

Olyan kérdésem lenne, hogy a kocsi törlesztőből már csak 8 hónap van hátra, amit ki is tudnék fizetni és mindig rendesen volt fizetve! De a probléma az, hogy az autót apám nevére vettük és ők már úgy eladósodtak különböző bankoknál, hogy félek, ha kifizetem a kocsit, valamelyik bank elviszi azt fedezet gyanánt! Mi a legjobb megoldás, mit lehet tenni és érdemes-e a kocsit tovább fizetnem, illetve több pénzt beleölni, ugyanis most lesz műszakija? Illetve, ha nem fizetem és elviszik az autót, a fennmaradó 270.000 Ft tartozást ki kell e fizetnem?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Lehetséges megoldást jelenthet, ha a hitelszerződést még a fennállás alatt átvállalja egy olyan családtag, akit nem fenyeget foglalás, végrehajtás. Így a szerződés lejártakor sem fenyeget veszély.

Átvállalás után már érdemes lesz a kocsit tovább fizetni még akkor is, ha később nem kívánják megtartani, hiszen ha a banknak leadják, a piaci helyzetet tekintve az értékesítésre vélhetően egy nyomott áron kerül sor, így Önök járnak rosszabbul.

Amennyiben az édesapja nevén marad az autó és a nem fizetés mellett döntenek, számítani kell arra, hogy az értékesítési költségek növelik a tartozás összegét. A bank értékesíti az autót és a befolyt vételárból kiegyenlíti a követelését, az esetlegesen fennmaradó részt pedig kifizetik Önöknek.

Javasoljuk, hogy az átvállalás és az autó leadás feltételeiről érdeklődjön az érintett finanszírozónál és a kapott információk birtokában hozzanak döntést.

Tisztelettel:
Hiteldoktor