2012.11.06. 12:14

T. Bizt. Doki!

Tájékozódni szeretnék,az alábbi ügyben. Villogó sárga lámpás kereszteződésben megálltam gyalogos miatt, hátulról nekem ütköztek. Egy közeli parkolóban kuncsorogtunk "kéksárga" nyomtatványt, kitöltöttük, a kolléga elismerte felelősségét. Papírok leadva, kárfelmérő szemlézi, telefonszám, ahol érdeklődhetek 1 héten belül. Megteszem, hölgy közli, hogy 190e Ft a megegyezéses összeg, de még nem írta alá a "kárigazgató". Ő rögtön küld egy levelet a dologról én pedig addig vigyem szakihoz, az majd megmondja mennyi az annyi. Megteszem: szaki meghatalmazást aláirat, mik az elképzeléseim. Mondom legyen olyan az autó, mint az ütközés előtt és ne kerüljön pénzembe - merthogy én volnék a vétlen fél. Oké, oké felveszi a kapcsolatot a biztosítóval és majd hív. Telefon: szakibácsi közli, hogy meg kell várnunk, amíg a biztosító felülvizsgálja az esetet, utána lehet nekiesni a javításnak. Mondom oké, oké, de az ügyfélszolgálatos hölgytől nem így köszöntem el. Erre Ő: oké, oké, de neki meghatáro zzák, hogy mit mondhat: a valóságban most vizsgálják, hogy megtörténhetett-e úgy a koccanás, ahogy két ember azt le és aláírta. Mondom oké, oké, csakhogy az autót nem lehet zárni, ergo használhatatlan. Nekem 20 év alatt még soha egyetlen biztosító sem fizetett egy fillért sem, ez meg egy sima ráfutásos koccanás??? Mire Ő: oké, oké majd szolok, ha oké...

Most akkor lehet, hogy nekem kell lassan 1,5 hónap elteltével bebizonyítanom egy koccanásos baleset tényét ahhoz, hogy pénzemhez jussak???

Tisztelt Érdeklődő!

A balesetet okozó gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosító kárszakértőjének lehetősége van a két gépjármű összeállítására, valamint az okozó gépjármű szemléjére, amely alapján a magasságok és a keletkezett sérülések vizsgálata alapján - összevetve a kárbejelentőlapon ill.baleseti bejelentőn leírtakkal - megállapítható a jogalap és rendezhető a káresemény. Amennyiben bármilyen kérdés észrevétel merül fel az eljáró biztosító részéről akkor lehetősége van kiegészítést pontosítást kérni a balesetben részes mindkét féltől. A koccanás bekövetkezésénél ha voltak tanúk és nevük elérhetőségük rendelkezésre áll, kérem bocsássa a biztosító rendelkezésére.

Levélben kérjen tájékoztatást a rendezésben illetékes biztosítótársaságtól, tekintettel az eltelt időre, kiegészítve a részemre leírt információkkal. A korábban kapott levélen szerepelő kárszámot a levélben tüntesse fel a könnyebb azonosíthatóság végett.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.