Hirtelen fékezett az előttem haladó

2015.02.20. 17:41

Tisztelt Biztosítás doktor!

Tegnapi napon megtörtént életem első koccanása, az előttem haladó gépjármű vezető a budapesti nagy forgalomban indokolatlanul nagy fékezésekkel fékezte állóra, mert az előtte haladót szorosan folyamatosan követte. Az ütközés előtt valamivel fel is figyeltem erre a vezetési stílusra.

Sáv váltásomkor jobbra tértem volna le, hogy lekanyarodjak mikor is ismét az előtte lévő autóra tapadhatott és elém ismét erőteljesen befékezett mikor térni akartam át a másik sávba az autóm bal eleje az ő autója jobb hátulját súrolta. A forgalom nagy volt, felismertem hogy nem jó sofőr már korábban, nyilván nagyobb követési távolságot is hagyhattam volna, hibám elismerem itt nem ez a fő kérdés.

Mint kiderült a vezető 2014.11 hóban szerzett jogosítványt, természetesen T tábla nem került ki az autóra nem kötelező meg még szégyen is kitenni. Nekem 2007 óta van jogosítványom nem történt még karcolás sem de nyilván a baleset az baleset. Az úriember elmondása szerint a pár hónapos jogosítványa alatt már több alkalommal ugyan ez az eset megtörtént szám szerint 4. alkalommal. Még egyszer hangsúlyoznám, nem az a kérdés, hogy én hibás vagyok-e mert igen hibás vagyok.

A kérdés, hogy aki krónikus baleset okozó jelen esetben a másik fél hibás-e. Ha valaki vezetési stílusával megtévesztő módon indokolatlan nagy fékezéseket hajt végre a mögötte haladót veszélyezteti és ellehetetleníti a biztonságos közlekedést maga mögött. Biztosítás mindkét autón volt. Lehet-e valamit elérni az ügyben, hogy ne csökkenjen két kategóriával a biztosítás. Ha kárkifizetésre kerülne a sor részemről akkor teljes mértékben megmaradhat a jelenlegi biztosításom?

Köszönöm a választ! Üdvözlettel

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben - mint Ön is leírta - tapasztalatlan vezető közlekedik a gépjárműve előtt, akkor érdemes nagyobb követési távolságot tartani, a hasonló esetek kivédése céljából. Lehetősége van a káresemény rendezésére biztosítójának bevonásával.

Ez esetben a kifizetésre kerülő összegről tájékoztató levelet küld a kárrendezésben illetékes társaság Önnek, lehetőséget teremtve a kártérítési összeg visszafizetésére, amely által az Ön szerződése tehermentesíthető, megszerzett bonusz kedvezményét megőrizheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.