Lekólázott középkonzol

2020.08.13. 09:59

Kedves Doki!

Vettem nemrég egy 2003-as Avensist, és valószínűleg lefolyathattak valami ragadós-cukros italt a középkonzolon, mert a jobb oldali nyomógombok nem, vagy nagyon nehézkesen működnek úgy a hifi, mint a fűtéspanelen.

A kérdés, hogy ezen lehet-e különösebb bontás nélkül segíteni? Fújhatok-e például bele féktisztítót, hogy feloldjam a ragacsot a nyomógombok alól? Vagy létezik-e más trükk, vegyszer, vajákolás, bármi, amitől jobb lehet?

Köszönettel, Tamás

Nincs általános megoldás, mindig a szennyeződés határozza meg, hogy mivel lehet letisztítani. Úgy gondolom, hogy, ha befolyt, akkor bontani is kell a tisztításhoz, csak úgy utána kergetni valami oldószert vagy akár vizet sem mernék, nehogy az okozzon nagyobb bajt. Összeszerelt állapotban van az autó és a rádió is, a fűtéskonzol is áram alatt van, ha becsorgatunk valamit és az eléri az elektronikát, azonnal bontani kezdi a fém alkatrészeket.

Szívesen segítünk, nézzük meg, lássuk, hogy valóban mekkora bontást igényel, hogy minden résből kitakarítsuk a ragacsot, lehet, hogy elsőre nagyobbnak látszik, mint ami a valóság.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu