Melyik VW motor bírja jobban az LPG-t?

2020.10.23. 18:34

A VW csoport 1,6-os motorjai (2000-es évek) közül a 8V vagy a 16V alkalmasabb inkább LPG-használatra? Melyik bírja jobban az LPG igénybevételét?

Üdvözlöm!

Autógáz tekintetében mindkét motor egyformán alkalmas az átalakításra. Alapvetően konstrukciós szempontból a szakma tartósabbnak ismeri el a régi 8 szelepest, de a 16V se nagyon panaszos. Utóbbi picit kevesebbet eszik.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem a gáz eszi meg a motorokat, hanem a hanyag, lelkiismeretlen munkavégzés! Jól működő, már sokat bizonyított rendszert kell választani. Beszerelés előtt történjen motordiagnosztika, legyenek jók a gyertyák és a gyújtásrendszer elemei! Minden esetlegesen felmerülő hiba legyen még a beszerelés előtt megjavítva!

Fontos a teljes folyamatra szánt megfelelő mennyiségű idő. Az olyan helyen, ahol reggel viszi, délután már hozhatja is el az átalakított autót, nem jó helyen jár. A beszerelés után a rendszer kézzel, tehát emberi erővel és aggyal történő szakszerű felprogramozásához ragaszkodjon! Erről ide kattintva olvashat bővebben.  Ha a fentieket betartja, a szelepek számától függetlenül nem lesz gáz. Vagy mégis? :-)

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.