Lancia Thema lengéscsillapító

2002.02.19. 11:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv,

Van egy Lancia Thema 2.0 16v Ls típusú autóm. Tavaly nyáron hoztam Németországból. A vásárlásnál nem tűnt fel, hogy valamilyen különös lengéscsillapítók vannak a kocsiba szerelve. Mindegyiken van egy, a gumikon szokványos szelep. Csak azt nem tudom, hogy sima levegőt vagy valamilyen gázt lehet oda befújni.
A gondom az vele, hogy nagyon keményre van felnyomva és így elég sportos, pattogós az autó. Szeretném leengedni, de addig nem merek hozzányúlni amíg nem tudom mire is számíthatok. Most télen kimondottan jó, hogy fent van, mert nem ér le a hóba az alváz, de nyáron szeretném leengedni.
Voltam már a szakszervizben is, de ott is csak vakargatták a fejüket. Azt mondják, hogy láttak már ilyen Lanciát, de nem tudják mi lehet benne. Ha ti hallottatok már ilyenről akkor írjátok meg nekem.
Segitségeteket előre is köszönöm!

Sipi

Kedves Zoltán!

Az említett megoldást általában kombiknál szokták alkalmazni, de személyautóknál is előfordul. Azt sajnos nehéz lenne látatlanban megállapítani, hogy milyen lengéscsillapítóval vagy esetleg valamilyen utólagos légrugóval szerelték az autót, így véleményem szerint érdemes lenne felkeresni az Autódoktort, aki biztosan találkozott már az említett megoldással.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.