2013.02.17. 07:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A feleségemnek keresek második autóként benzines kisautót 8-12 éves korig. Fontos a megbízhatóság, az alacsony fenntartási költség, nem árt, ha ötajtós is van belőle, hogy a gyerkőcök is gyorsan ki tudjanak ugrani a suli előtt. Nem utolsó szempont az élvezetes vezethetőség sem. Egyelőre a Peugeot 206, a Fiat Punto II és a Suzuki Swift került a látótérbe. Ön melyiket részesítené előnyben?

Tisztelettel: F&G

Kedves F&G!

Az élvezetes vezetés nem az ennyi pénzért kapható kis autókról szól, ezek inkább csak közlekedési eszközök, ezért ezen kritériumon elegánsan lépjünk át. A 206-os Peugeot jó, a hátsó futóműre kell figyelni, és akadós a váltója. Punto II-nél a rohadásra kell figyelni, illetve a city kormánnyal is előfordulhatnak gondok. A Suzuki a legkevésbé problémás ezek közül, kisebb összegért, válogatni lehet a klímás modellek közül, és még marad pénz szervizre meg téli gumira is. Örök, mint a nyomorúság, és ha rendesen szervizelik, szétüthetetlen. Én egy 1.3-as Suzukit vennék.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.