BMW kell, teljesen meghülyültem?

2014.12.06. 14:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepper!

Igazából nem kérdésem lenne. Egyszerűen szeretném, ha - a környezetemben egyedüliként - valaki megnyugtatna, hogy nem vagyok teljesen hülye. A fejembe vettem, hogy veszek egy benzines E39-et. 520i-535i-ig bármit. Igazából egy Citroen C5 kombit kéne vennem, mert nagyon tetszik, meg nagy, meg kényelmes, meg 4-5 éves stb. Van rá kb. 4 milliónk (+4-500 000). Nade - gondoltam - mi lenne, ha "spórolnék", és a feléért behoznék egy 1997-2000 közti, 150 000 alatt futott BMW-t. Ezek tetszenek inkább (sárga index, nem angel eyes stb). Egy gyerekhez még nem kell kombi, Anya meg egy hétéves Yarissal jár, az amúgy is maradt volna. Egy nagy álom válna valóra. Nem érdekel, hogy idegenek stricinek, gyökérnek, bidámnak néznek. A baj, hogy az összes haverom, barátom, rokonom be akar záratni. Hogy ezek már szarok. Ennyi pénzt elpocsékolni egy lepukkant fosra stb. Én még emlékszem ezekre az autókra fénykorukból, amikor még komoly pénzbe kerültek. Most pedig lehetne nekem is egy hat vagy nyolchengeres komoly autóm. Tudom, hogy nem olcsó fenntartani, de később már nem biztos, hogy lesz lehetőségem venni egyet. Beszéljen rá kérem. :-) Nyugtasson meg, hogy amit érzek, az normális. Ha tud tanácsot adni, melyik motorral érdemes, automata vagy manuál, azt megköszönöm. Száguldozni nem akarok, a sok henger a hangja miatt kellene. De ha 20i-t vagy 23i-t javasol, nekem bőven elég.


Előre is köszönöm. 
Üdvözlettel Sanyi

Kedves Sanyi!

Ha E39 kell, akkor az kell, nem az ismerősöknek veszi, hanem magának. Szívesen rábeszélem, a sor hat egy jó dolog. Van egy jó hírem az ismerősöknek, hozzátartozóknak, akik aggódnak az elmeállapota és a pénztárcája miatt. Nem kell feltétlenül elkölteni a kétmilliót egy normális példány megvásárlására, kijön olcsóbban is. Amire figyeljen, az a rozsda. A legfőbb előfordulási helye a géptető első élénél, az ajtók élénél, a tankajtónál, a hátsó íveken van. Ha ezeken  a helyeken ép, akkor nagy eséllyel másutt is az, de alaposan meg kell nézni, ezek már nem mai gyerekek. A benzineseknek nagy bajai nem szoktak lenni, szinte mindegy melyiket veszi.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.