Shell olaj

2007.05.04. 14:47

Miért ezt ajánlotta a kérdezőnek?

Kedves Olajdoki!

Először is idéznék egy korábbi tanácsából: "Rácsodálkoztam, hogy ásványi, SAE 15W-40 viszkozitású motorolaj van az autóban, hiszen a gyári első feltöltés 10W-30-as olaj, és nem Shell. Javasolom a váltást, vásárolj 5W-40 vagy 5W-30 viszkozitású szintetikus olajat, hiszen ezek az ideális kenőanyagok a motor számára. A Shell Helix Ultra 5W-30 tűnik a legjobb választásnak. Az ne zavarjon, hogy az ismerőseid nem ilyet használnak, az az ő dolguk. A gyári kézikönyv azért javasolja, mert a Shell "bevásárolta" magát a sorok közé."

A fenti levélben lesajnált kereskedelmi karvalytechnikával vádolt Shell mégis megdicsőül, mert az ajánlódott. Most akkó' mi a pálya?

Köszönöm:

Dávid Gábor

Kedves Gábor!

A világon senki nem sajnálja le a Shellt, és köszöni szépen jól elvan a világ vezető olajtársaságainak egyikeként. Senki nem vádolta "kereskedelmi karvalytechnikával", hanem megállapítást nyert, hogy a Shellnek van annyi pénze, hogy marketing oldalról is magához csalogassa a vevőket a gépkönyv útján.

Ajánlódott, mert remek olajai vannak, amelyek kielégítik a legújabb minőségi követelményeket, ezen kívül a kérdező gondolatai láthatóan a Shell körül forogtak, és ilyenkor nem illik összezavarni a rendes érdeklődőt más olajtársasággal.
Hát ez a pálya!

Üdv:

Olajdoki