Olajcsere a boosterjetben

2017.11.16. 10:58

Kedves Doki!

Adott egy 2016-os Suzuki S-Cross, 1,4 Turbós Boosterjet, 103 Kw, motorszám K14C. A Gyári olaj Ecstar F9000 5w-30 SM olaj benzineshez de az olajkeresője c2 olajat ajánl és más információ nincs is feltüntetve a flakonon sem. És a gépkönyv nem tér ki C olajra. Sokat kutakodva elvileg megegyezik az Eneos Prémium Hyper S olajjal.

Kérdésem az lenne mivel az Ecstar elég szűkszavú és ha igaz, az Eneos minősítései megegyeznek, vagy ez a két olaj ugyan az!? Ez az olaj ACEA C2 API SN A/5 B/5 helyettesíthető-e mivel más a viszkozitásuk (alacsony) 2,93,5 mert úgy veszem észre csipegetett belőle Pl:SN B3/B4 c3 as olajjal (3,5< Magasabb) Gondolok itt elsősorban 5W-30 Sustinára, Shell ECT vagy más egyéb olajokra. Mivel új az autó egy éves és én nem vonom kétségbe a mérnökök tudását de szeretném a legjobbat adni az autónak.

Előre is köszönöm! Zsolt

Kedves Zsolt!

Nem kell hozzá ACEA C-s olaj, de nem probléma, ha ilyen kerül bele. A HTHS viszkozitás sem lényeges. Egy API SM vagy SN teljesítményszintű, 5W30-as vagy 5W40-es olaj jó választás. Az Eneos Sustina is megfeleő.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.