Zabálja a Punto az olajat

2018.01.11. 11:58

Tisztelt Olajdoki!

Adott egy Fiat Punto 1.2 8V (2001) évjáratú autó. Eddig csak második autónak volt használva, de most előre lépett egy szintet, tehát sokkal többet megyünk vele. Elkezdte enni az olajat. Oké, a szelepfedélnél azért szivárog az olaj (mondjuk melyiknél nem). Volt olyan, hogy élesebb kanyarban amolyan hajtűben bevillant az olajnyomás visszajelző. (Hozzáteszem, azért próbálok vele "tempósan" menni, gondolom ez a motor ezt nem annyira szereti).

Akkor 1L-t öntöttem bele, mondom, meglátom mi lesz aztán. És egyszer csak leállt a körforgalom kellős közepén, el sem tudtam indítani. Azt sajnos nem tudom megmondani miért állt le, de megint hiányzott belőle 1L olaj. Utána simán beindult. Kéken nem füstöl, olajszagot nem érzek hátul. A kiegyenlítő tartályban is megvan a víz mennyiség és nem olajos. Lenne valami tipp esetleg mi lehet a gond?

Üdvözlettel: Zoltán

Kedves Zoli!

Ez valóban elég jelentős mennyiség, és az sem normális dolog, hogy a szelepfedélnél szivárogjon az olaj. Érdemes mindenképp szervizbe vinni, a hiba pontosabb feltárása érdekében. A leírtak alapján a külső tömítetlenség okozza az olajfogyasztást, de szerelőnek kell látnia.

Üdv, Olajdoki