Mitsubishi Lancer (1997)

Mitsubishi Lancer (1997) törésteszt

2001.08.08. 15:40

Mint második csillagának áthúzása mutatja, a Lancer már nem felel meg az újabb szabályozás szerinti kritériumoknak, a vezető mellkasán mért terhelési értékek kiestek az elfogadható tartományból.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 4(25%) Oldalsó 11(61%) Összesítés 14(41%)

 
   
   

A vezető ajtajának szerkezete meggyengült, a külső és belső panelek, valamint az ajtóban található merevítő elváltak az ajtó első részétől. A padlólemez is megsérült, törés jelentkezett rajta.
A légzsák nem pont középen nyílt ki, így a sofőr fejét sem tudta megfelelően védeni. A lábakat különféle kemény és éles szerkezetek fenyegették a kormányoszlopon és környékén. Túl magas erőhatást regisztráltak mindkét elöl helyet foglaló bábu mellkasán. Az oldalsó ütközési tesztnél ismét a mellkason, azon belül is a bordákon mértek túlzott terhelést, valószínűleg ennek köszönhető, hogy a medence és a has környéke biztonságban maradt. Az ütközés hatására a vezető ülése kicsavarodott eredeti helyéből.
A tesztelt gyermekülések rögzítése a hátsó ülésen lévő biztonsági övekkel kellett volna, hogy történjen, de ez az öv rövidsége miatt meghiúsult. Így az ülések is roppant gyengén teljesítettek a beültetett bábuk fején, nyakán egyaránt mértek életveszélyes sérüléseket. A gázolási mutatók teljesítették az előirányzott követelményeket, de ennek ellenére a Lancer nem mondható különösebben barátságos orrkiképzésű autónak.