Volkswagen Passat (1997)

Volkswagen Passat (1997) törésteszt

2001.09.24. 17:18

A már leváltott Passat volt az NCAP egyetlen balkormányos változatban tesztelt modellje, természetesen a törésteszt eredményeit ez nem befolyásolta.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 8(50%) Oldalsó 11(61%) Összesítés 19(56%)

 
   
   

A karosszéria megfelelően erős kiképzésűnek bizonyult, kialakítása lehetővé tette az utastérben helyet foglalók védelmét. A fej védelme csak 'megfelelő' minősítést kapott, mert a légzsák kicsit bizonytalanul látta el funkcióját. Ennek ellenére a nyakvédelem nagyon jó, a mellkas pedig nem ütközött a kormánykerékkel, mindamellett hogy a biztonsági öv által leadott terhelés elfogadható mértéken belül maradt.
A fékpedál 9,1cm-t mozdult hátra de ezen kívül a lábtér deformálódása minimális volt, ezért a lábfejek és a boka védelme jónak bizonyult. Más a helyzet a comboknál, a kormányoszlopon lévő szerkezetek közül több is képes maradandó sérüléseket okozni.
Az oldalsó ütközésben a has kapta a leggyengébb minősítést, de a fej és a mellkas védelme jó és megfelelő volt. A 98 óta élő módosításoknak megfelel az autó. Gázolások szempontjából a gyermekekre vonatkozó hat fejütközési pont közül négyet találtak kielégítőnek a tesztelők, a többi vizsgált pontot sajnos nem.
Az autó széria biztonsági felszerelései az ABS, oldalvédelem az ajtókban, vezető és utasoldali légzsákok és magasságban állítható előfeszítős, erőhatárolós biztonsági övek. Néhány országban az oldalsó légzsák is széria.