Volvo S70 (1998)

Volvo S70 (1998) törésteszt

2001.08.28. 19:01

Az S70-es a Volvo gyár terméke, és mint ilyen egyáltalán nem meglepő, hogy erős karosszériával és passzív biztonsági berendezések garmadával megáldott autó.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 7(44%) Oldalsó 18(100%) Összesítés 25(74%)

 
   
   

A frontális ütközést követően az utascella kellően stabil maradt, hogy a bent ülő utasok ne szenvedjenek komoly sérüléseket. A sofőr fejét megfelelő mértékben tartotta meg a légzsák, az előfeszítők pedig megakadályozták a túlzott mellkasi terhelés kialakulását. Az autó ütközés utáni vizsgálatánál a térdek körül elhelyezkedő, azokra nézve balesetveszélyes, agresszív elemeket találtak a tesztelők. A karosszérián, bár védelmi feladatát jól teljesítette, az ütközést követően több törést is találtak, a padlólemez jobb oldalán, a fékpedál mögött a tűzfalon és a baloldali kerékdobnál.
Az oldalsó ütközési teszt százszázalékos eredményét az utólag beépített oldallégzsákoknak köszönheti a Volvo, de ezekkel elérték, hogy az utastérben a sérülésveszély szinte nullára csökkent.
A Volvo által speciálisan ehhez a típushoz készített, az ECE R44,03 szabványt tökéletesen kielégítő, menetiránnyal szemben elhelyezkedő gyermekülések nagyon jó védelmet nyújtottak az ütközésekben, rögzítésük kifogástalan volt.
Bár az autó orra meglehetősen keményre sikeredett, a motorháztető kedvező kialakítása folytán majdnem elérte a három csillagos besorolást.