Renault Vel Satis (2003)

Renault Vel Satis (2003) törésteszt

2002.12.19. 14:49

Akárcsak a Laguna vagy a Megane II, a Renault luxuskategóriás limuzinja, a Vel Satis is öt csillagot ért el az NCAP tesztjén.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 14(88%) Oldalsó 18(100%) Biztonsági öv emlékeztető 1 Összesítés 33

 
   
   

Pluszpont járt a biztonsági öv emlékeztetőért, dicséret a pántonként külön felszerelt előfeszítő mechanizmusért és a gyermekülések hatékonyságáért, de az orr-részen még van mit javítani.
Az elöl szakaszosan felfújódó légzsákokhoz a vezető és utasa testsúlyát érzékelő szenzorok kapcsolódnak, így a légzsákok mindig csak a szükséges mértékben és erővel fújódnak fel. A karosszéria masszív, a lábtér csak egészen enyhén deformálódott, a kormányoszlop is csak kismértékben mozdult el. Hátul középen természetesen hárompontos övet helyeztek el.
Mellkast védő oldallégzsákok és a fejeket védő függönylégzsákok állnak csatasorba oldalütközés esetén, ezzel a Vel Satis maximális pontszámot ért el.
A Vel Satis Kiddy Easyfix ülései kiválóan rögzíthetőek, és nagyszerű védelmet biztosítottak mindkét gyermek részére, oldal és frontális ütközésben egyaránt. A matricázás minősége csillagos ötös.
Az autó orra nagyon kemény, a motorháztetőn csak pár pontot találtak, ami némi védelmet nyújthat az elgázolt gyalogosoknak.