Dízel vagy benzines? Mindkettőt betiltanák!

2016.04.11. 07:09

Madárcsicsergős szép reggelt kívánunk április 11-én, hétfőn. Az év 102. napja van, ami azt jelenti, hogy már csupán 264 van hátra. A Leók, Szaniszlók és Glóriák ünneplik névnapjukat, nem mellesleg pedig a magyar költészet napját is ma ünnepeljük. Próbáljuk meg kicsit elhessinteni a gondolatot, hogy újabb munkahét veszi kezdetét. Mosolyogjunk hétfőn is, szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, dörzsöljük meg szemeinket, és vágjunk bele: itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Végre tényleg gyártásba megy a Golf R400 tanulmány finomított változata. Bár a koncepcióba kétliteres négyhengerest szereltek, a végleges verzió 2,5-ös öthengerest kaphat, a típus nevéhez méltón 400 lóerő körüli teljesítménnyel. A bemutatót májusban vagy júniusban tartják meg, forgalmazni pedig még az idén elkezdik az erősen limitált példányszámú Volkswagent. (leftlanenews)

  • 2025-re betiltaná a benzines- és dízelautók forgalmazását a holland Munkáspárt. Bár Hollandia korábban már csatlakozott egy zéró emissziós egyezményhez, annak azonban 2050 volt a céldátuma. Ha a Munkáspárt alkothatna kormányt, ezen szigorítana egy jó negyedszázadot. Akkor pedig még a Toyota Prius is túl mocskosnak számítana az országban. (carbuzz)
  • Legendás Forma-1-es versenyautó kerül kalapács alá a Bonham's aukciósháznál. A Benetton B191-06-os volánja mögött teljesítette karrierje utolsó futamát Nelson Piquet, majd ezt a gépet vezette Martin Brundle is 1992-ben Dél-Afrikában. Ami miatt azonban a legtöbben meg akarják majd kaparintani, az nem más, mint a tény, hogy Michael Schumacher 1992-ben Mexikóban ezzel szerezte meg első dobogós helyezését. Az autó ára akár 88 millió forint körül is lehet. (carscoops)

Anno – április 11.

  • 1241-ben éppen ezen a napon kezdődött meg a muhi csata.
  • 1896-ban e napon szerezte meg hazánk első olimpiai aranyérmét Hajós Alfréd.
  • 1905-ben született József Attila. A tragikus sorsú költő születésnapja 1964 óta a magyar költészet napja.
  • Kereken tíz éve állt Vénusz körüli pályára az első európai Vénusz-szonda, a Venus Express.

Totalcar retró

  • Mi az a fekvőrendőr? – merült fel a kérdés tíz esztendővel ezelőtt, amikor éppen a Nissan Navarát teszteltük. De hogy mégis mik a gyengéi a japán pickupnak, a tesztből kiderül.
  • Öt esztendeje háromszázezer forint alatt kerestünk családi autót. Ebből kerekedett ki egy összehasonlító teszt, amelynek két szereplője a Rover 623 SI és a Honda Accord volt.

Hétvége a Totalcaron

  • A Szerszám Szombat legújabb részében a pödörhető szárú racsnis kulcsot mutattuk be. Szintén szombaton ismerhettek meg egy olyan kispolákot, amely szinte nem is létezett. És mégis mennyire vagány!
  • A vasárnap nem telhetett el egy jó kis Csikós-féle szerelős poszt nélkül. Ezúttal Ponton Dezső motorindítása volt a központi téma, sok szafttal. Közben beindult a Totalcar ZsebTV is, a premieradás a Genfi Autószalon érdekességeit hozta közelebb. Emellett pedig egy elég komoly drónversenyről is beszámoltunk.

Ma

  • Érdemes lesz persze ma is Totalcart olvasni. Megtudhatják ugyanis, hogy miért jó a pedáltuning.

Cukor

  • Egy BMW-kereskedésben kapták lencsevégre David Hasselhoffot. A szinte már kultikusnak számító Baywatch és Knight Rider tévésorozatok egykori sztárja feleségét kísérte el. Az asszony egy 4-es kabrióban ücsörgött éppen, de azt nem tudni, hogy végül a vásárlás mellett döntöttek-e.

Közlekedési koffein

  • Székesfehérvár átkelési szakaszán, a 7-es főút 71-es km-ben a 8-as főúti körforgalmú csomópontban egy kamion az oldalára borult. Rendőri forgalomirányítás és félpályás útzár mellett halad a forgalom. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

A punk rock egyik legnagyobb hatású együttese kétségkívül a Ramones volt. A zenekar első lemeze 1976-ban, tehát éppen negyven esztendeje jelent meg, rajta többek közt az I Wanna Be Your Boyfriend című számmal. Ezt nem más írta, mint az Erdélyi Tamás néven Budapesten született Tommy Ramone. Ő 2014-ben halt meg, az alapító tagok közül utolsóként.

A nap képe

Mexikói Nagydíj, 1992. Nigel Mansell a pole pozícióból indulva megnyeri a futamot williamses csapattársa, Riccardo Patrese előtt. A dobogó harmadik fokára Michael Schumacher állhatott fel, aki Benetton-Fordjával 21,5 másodperccel maradt csupán le az első helyezett mögött. Schumi először állhatott dobogón karrierje során, később azonban ezt még 154-szer megtette. Ebből 91-szer a a győztesnek járó serleget is a magasba emelhette.