Ezért ne vagánykodj a Viperrel

2017.04.03. 06:56

Jó reggelt kívánunk április harmadikán, hétfőn, Buda és Richárd névnapján. Szép időre van kilátás, így ne keseredjünk el, ha ki kell mozdulnunk otthonról. Az ébredésben ismét a Hidegindító segít.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Huszonötezer autót adott el az első negyedévben a Tesla. Ez 69 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest. Ha típus szerinti megoszlást nézünk, akkor 13450 fogyott a Model S-ből, a többit a Model X tette ki. Ez persze még mindig messze van a Tesla-vezér céljaitól: Elon Musk a közeljövőben már évi 500 ezer Tesla értékesítésében gondolkodik. (carscoops)
  • 850 millió dollárt fektet michigani üzemének fejlesztésébe a Ford. Az amerikai márka ezzel a Ranger és a Bronco gyártását igyekszik megtolni. Rangerből az Európában jelenleg ismert modell frissített változatát gyártják majd, és azzal közös alapokra építik a Broncót is. A beruházás elsősorban a gyártósorok felszereltségét javítja majd. (motorauthority)
  • Nevet változtatott a Subaru. Megijedni azért nem kell: eddig Fuji Heavy Industries néven futottak, mostantól hívják őket Subaru Coprorationnek. Az ötlet nem újdonság, már tavaly eldőlt, hogy átkeresztelik az anyacéget, de csak most lett hivatalos a változás. (carbuzz)

Anno – április 3.

  • Kereken tíz éve állított fel új sebességrekordot a TGV POS 4402-es pályaszámú motorvonata. A hagyományos vasúti síneken 574,8 km/h-t futott.
  • 1966-ban Hold körüli pályára állt a szovjet Luna-10 űrszonda.
  • 1948-ban kezdte meg az USA a Marshall-terv végrehajtását.
  • 1922-ben a Szovjetunió Kommunista Pártjának első titkára lett Sztálin.
  • Erre a napra három Forma-1-es futam esett: 1977-ben az USA-ban Mario Andretti, 1988-ban Brazíliában Alain Prost, 2005-ben Bahreinben Fernando Alonso csípte meg az első helyet.

Totalcar retró

  • Tizenöt éve különös területre tévedtünk: autóhifi kábeleket teszteltünk.
  • Tíz esztendeje egy lelketlen, de valószínűleg hibátlan autó, a dízel Auris járt nálunk.
  • Öt évvel ezelőtt pedig az új, izé, felfrissített, ööö... Szóval egy Ibizát próbáltunk ki.

Hétvége a Totalcaron

  • Szombaton a Kormos Csótány megújulása volt műsoron. Pere Laci írását itt olvashatja el, aki lemaradt.
  • Vasárnap pedig hosszú hallgatás után végre folytatódott a Ponton-sztori. Csikós Zsolt posztja erre található.

Mai műsor

"Roppantul bipoláris időszakot élünk most az autóiparban. Egyrészt nagyon komoly pénzek mennek a jövő autóinak fejlesztésébe – legyen szó akár alternatív hajtásról, akár az önvezetésről. Másrészről meg talán minden eddiginél jobban tolják a lóerőfetisizmust, a köridős farokméregetést. Ezt a kettősséget mi sem szemlélteti jobban, mint hogy akár ugyanabban a kaszniban is megkaphatjuk az üvöltő, durrogó állatot és az amperokkal suttogót" - háromféle Golfot hajtottunk Mallorcán.

"A legalja félmillióról indul, kinti papírral, extrák nélkül, sok cserélni valóval. Kell neki gumi, féktárcsa, szívócsonk, tehát hét-nyolc kilóban áll meg, mire igazán fasza lesz. Nyolc kilótól pedig indul a kínálat csúcsa, jól felszerelve, szép állapotban" - Yamaha XJ900 Diversion teszt a Totalbike-on.

Keserű méz

  • Ezért ne vagánykodj a Cars and Coffee rendezvényeken. A Tennessee állambeli Knoxville-ben egy srác egyenesben, száraz aszfalton dobta el Dodge Viperét, amely egy-két bokrot és kisebb fát is lebontott. (carscoops)

Dodge Viper Acr Crash, C&C Knoxville,TN #viperacr #carcrash #carsandcoffee #carmeet

Garrett doty (@garrettdoty) által megosztott bejegyzés,

Közlekedési koffein

  • A 10-es főúton a 20-as km-nél, Pilisvörösváron két személygépjármű ütközött össze. Félpályán váltakozva halad a forgalom.
  • A Cegléd-Lajosmizse összekötő úton (4608-as út) a 21-es és 22-es km között egy személygépjármű kerékpárost gázolt. Az utat teljes szélességében lezárták.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

1965-ben ezekben a hetekben Roger Miller dala vezette a slágerlistákat. A King of the Roadról van szó.