3,5 millióból két autót városba

2014.09.25. 07:57

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt becsületesnepper,

tanácsát szeretném kérni a következő témában, ami a növekvő családok egyik gyakori problémája: elérkezett az idő, amikor munkahelyi utazások illetve a szaporodó családunk miatt szükséges 2 autó a háztartásban.

Ideális esetben 1 nagy autóra, amiben elfér a 2 gyerek, babakocsi stb, és 1 kis autóra lenne szükség, amit a `nem gyerekes` szülő használna. Itt megjegyezném, hogy mindkét autó 95%-ban városi használatban lesz, max 10000 km évi futásteljesítménnyel, tehát egy kisebb benzines megteszi még a nagyobb autónak is.

Problémánk, hogy jelenlegi H Astránk, a két kívánt kategória között van. Megéri eladni egy megbízható, problémamentes H Astrát egy kisebb illetve nagyobb jármű érdekében? Vagy pedig tartsuk meg az Astrát kis autónak és vegyünk mellé egy nagyobbat?

Tanácsát kérném milyen autót vegyünk a feljebb leírtak alapján. Priorításunk a megbízhatóság és az olcsó fentartás. Eddig a listánkon van az 1.6 Zafira, 1.4 C3 Picasso családi autónak, illetve 1.0/1.2/1.4 Corsa, 1.25 Fiesta kis autónak. Keret a két járműre 3.5 millió.


Ön melyiket venné a fentiek közül? Esetleg ajánlana mást?

Előre is köszönjük válaszát.
Üdvözlettel, Péter

Kedves Péter!

Az 1.6-os Zafira nem túl fickós, én inkább egy nagyobb motorral venném, ha már Zafira kell. Egyterűek között lehet még találni Toyota Corolla Versót, Mazda 5-öt, ezek különbek egy Zafiránál.

Szerintem két gyerekhez nem kell mindenképp egyterűt venni, egy nagyobb kombi simán kielégítheti az igényeket. A Ford Mondeo nagyon nagy belső térrel és csomagtartóval rendelkezik, és a benzines motorjaik elég jók, de ugyanez elmondható a Toyota Avensisről vagy a Honda Accordról is. Sajnos ezekből az autókból elég kicsi a választék, mert jellemzően dízel motorral vették az emberek ezeket. Kis autónak jó lehet a Fiesta is vagy egy Jazz, egy Yaris esetleg egy Mazda 2. Ezek mind megbízható, gazdaságos fenntartású autók.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.