2008.02.03. 18:15
94 hozzászólás

Cseresznyés Pop-Tart rajza. Forrás: Sean Gleeson

Állítólag ma már nem kell Amerikába emigrálni azért, hogy az ember a vigyori szénhidrát-túladagolás elsődleges eszközéhez, a Kellogg’s Pop-Tartjához jusson. Sőt! Tegnap este egyszerűen leemeltem egy dobozzal a boltban a polcról, itt, Budapesten – mellé pedig egy nagy zacskó Reese’s miniatűr mogyoróvajas kosárkát. Közben egy arab próféta és egy földrajzi képződmény viszonyán gondolkoztam.

Állítólag ma már nem kell Londonba emigrálni azért, hogy az ember Audi R8-at lásson az utcán, de ez nyilvánvaló hülyeség. Én eddig egyszer láttam, az is Le Mans-ban volt, az Audi sátra előtt.

Szerencsére van nekünk londoni emberünk, Petrány Máté:

Audi R8 Londonban. Fotó: Petrány Máté
Fotó: Petrány Máté

R8-cal élőben először a Sainsbury’s parkolójában néztem kígyószemet. Brilliant Red volt, ami bármilyen Audin sokkoló, nálam meg csak 2 és fél kiló krumpli és némi Piri piri szósz volt a fényképezőm helyett. Balga sors, gondoltam akkor, az üveg motorházburkolaton álmélkodva.

Blog of Frog, Field and other animals: R8,az árnyékból kilépve →

Máté nemrég egy igazán wicked Roush-féle Ford GT-t is fotózott, ami egyben a teljes Roush-féle Ford GT állomány 10%-a:

Roush 600RE Londonban. Fotó: Petrány Máté
Fotó: Petrány Máté

Kérem senki ne írjon olyat, hogy látott már R8-at Budapesten. Az Adobe vállalat Photoshop nevű programjával én is találkoztam már, köszönöm.

És akkor valami egészen más. Az Idle Words blog lengyel-amerikai írója, Maciej Cegłowski, egészen döbbenetes pontossággal fogalmazta meg nemrég, milyen is pontosan a második világ – amibe olyan országok tartoznak, mint például Magyarország:

A második világbeli ország legfőbb azonosítója a nedvszívásra alkalmatlan szalvéta. Moszkvától Valparaisóig bárhol biztosak lehetünk abban, hogy ha a szalvéta viaszos papírdarab, ami a zsírt nem felszívja, hanem szétteríti az arcon, akkor hamarosan megfigyelhetjük az ilyen, iparosodott, de polgárai számára évi 20 000 dollárnál alacsonyabb jövedelmet biztosító országok egyéb jellemzőit. Konkrétan: iható, de erős ízű csapvíz, Ford Fiesta, vagy valami hasonló autó, új vonatok régi síneken, az útburkolás mint folyamat és nem mint elvégzett munka, fémvödrök koszos köteleken, bizonytalan fajtájú kutyák, saját járdaszakaszukat suvickoló boltosok, nyitva hagyott csatornafedelek […]

Idle Words: The Second World →

Cegłowski hatévesen hagyta ott Lengyelországot, de megrázóan pontos, amit ír. Már csak annyit kéne hozzátenni tényleg, hogy „és kurva ritka az R8 az utcán”.