WRC a Révay utcában

2008.03.17. 11:17
22 hozzászólás


Bálint Richárd nem könnyű ember. Amikor felhívtam, hogy beszéljen egy kicsit a kiállításáról, azt mondta: ezt így nem lehet. Nem lehet telefonon, öt perc alatt elintézni azt, ami őt lassan egy évtizede hajtja és űzi át a világon, amire az utolsó megkeresett fillérjét is kiadja, ami boldoggá teszi őt, és amivel ő boldoggá tesz másokat.


Bálint Richárd ugyanis WRC versenyeket fotóz, méghozzá nem is akárhogy. A jordán herceg például a világ összes ralifotósa közül őt választotta ki arra, hogy készítse el a Jordán Rallye promóciós anyagának fotóit. Olyan világcégek alkalmazzák, mint a Suzuki vagy az OMV, és a világ legjobb ralis újságaitól is kérik a fotóit, de ő legtöbbször nem adja. Azt mondja, nem hagyja, hogy rossz tördeléssel, igénytelen szerkesztéssel elvegyék a képei erejét.

Inkább saját kiadványokat készít, naptárakat és évkönyveket, amivel óriási sikere van – de nem itthon. Magyarországon legfeljebb néhány nagy cég marketingese ismeri a nevét, és még a legnagyobb ralirajongók sem tudják, hogy van egy magyar, aki 1997 óta több mint száz WRC futamon nyelte a port, feküdt a hóban és állt lesben a tűző napon.

Azért, hogy elkészítse azt a képet, amit még senki nem készített el.

Bálint Richárd legjobb képeit a Révay utca 3 alatti fotóüzletben most kiállították. Március 31-ig lehet megnézni őket, és aki végigmegy előttük, kénytelen elismerni azt, amit ez a konok ember állít: képekkel is lehet boldoggá tenni másokat.