Flóra, fauna, mechanika

2008.04.22. 08:52
35 hozzászólás


Már a verseny előtt megjelent egy cikk a greenfo.hu-n amely szerint a CE Rally jogilag nem kerülhetne megrendezésre, alapvetően két ok miatt. Az egyik, hogy a kiadott természetvédelmi engedélyek a verseny kezdetének időpontjában még nem emelkedtek jogerőre. A másik, hogy a Greenfo birtokába jutott a táborfalvai pályarajz. Mivel a rali lényege, hogy a versenyzők csak az indulás pillanatában kapják meg az itinert és addig nincs információjuk a pálya nyomvonaláról, ez a szabályok alapvető megszegését jelenti. Nyilván a Greenfo azért hozta nyilvánosságra a birtokába jutott pályarajzot, hogy ezzel próbálja szabotálni a versenyt.

 
Már itt szeretném leszögezni, hogy nincs birtokomban hiteles információ sem, pro sem kontra az üggyel kapcsolatban. Nem rohanok neki a szervezőknek és a Greenfonak sem. Nem tudom felmérni a rali okozta környezeti terhelést sem, de természetszerető és természettisztelő ember vagyok, így megérint a közzétett információ. Mondom még egyszer, nem tudom, hogy a szervezők tiporták sárba a környezetvédelmet (egyik véglet), vagy a környezetvédők tesznek meg mindent a szabotázsért (másik véglet) között hol lehet az igazság.

 
Amennyit mi tehetünk jó szándékkal az annyi, hogy amikor ilyen helyen járunk, igyekszünk minél kevésbé károsítani a környezetet. Talán csacskaságnak tűnhet egy raliverseny mellett azt nézni, hogy hova lépünk, mit törünk le, de amikor sokezer ember figyel vagy nem figyel, azt már biztosan megérzi a környezet. Mondjuk táborfalván nem voltak sokan, de az elkövetkező magyarországi szakaszoknak még lehet komoly a látogatottsága. Figyeljetek a természetre!