Rettenetes a hegyekben az idő

2008.04.22. 11:55
12 hozzászólás


Az idő itt lent elmegy, a hegyekben durva. Az erdei utak a lezúduló csapadék miatt rettenetessé váltak, a kamionokat el sem fogják startoltatni délután. Beszélgettem az igen elgyötört Mészöly Tamással, aki éppen akkor ért vissza a hegyről a szervizparkba, amikor odaléptem hozzá. A kép azután készült, hogy megérkezett quadjával, azt hiszem a mondás itt most különösen igaz: egy kép többet mond ezer szónál.

 
TC: Hogy sikerült az eddigi verseny?
MT: Nekem a vasárnap nagyon rosszul sikerült, megállt a motorom, leszakadt a szívószelep, így tegnap az utolsó helyről indultam. Ez azért is rossz, mert sok olyan motor van, akik lassabbak mint én. Nem tudom hogy van ez, de engem senki nem engedett el, rengetegszer feltartottak.
 

TC: Kéne egy ilyen cső a gépedre, amivel szolidan meg lehet lökni az előtted menőt…
MT: Hát azt itt nem lehet, de sokszor szívesen csináltam volna. Nyomom a dudát és semmi, meg a Sentinelnek is működnie kéne. Azért a tegnapi eredménnyel elégedett voltam. De a mai az halál….

 
TC: Hogy érted?
MT: Hát először is, a pályán már kétszer végigtrappoltak a kamionok is, meg hát csurom víz minden, dől a hegyről lefelé. Van olyan, hogy annyi víz jön lefelé az úton, hogy rendesen olyan mintha egy patakban vagy vízesésben menne fel az ember.

 
TC: Azért autóban ez könnyebb lehet. Nincs benned egy büszkeség az autósokkal szemben?
MT: Hát az egy más játék. Minél melegebb van annál rosszabb az autóban, de így esőben, hidegben fent a hegyen eléggé combos. Nagyon fázom.
 

TC: Melyik szakasz tetszett jobban az eddigiek közül?
MT: A dabasi homokos pályákat ismerjük, sokat mentem arra, meg ahogy beszélgettem a külföldi versenyzőknek is nagyon tetszett, azt hiszem ez itt kevésbé. Ez a köves út, ami itt van egyaránt nagyon igénybe vesz gépet és embert. Volt egy defektem is, belenyomtam egy ilyen defektjavítót, de nem lett tökéletes és a vállamat nagyon igénybe vette. Végig húzta el a kormányt.

 
TC: Milyen céljaid vannak a következő gyorsokon?
MT: Sajnos az eddigi balszerencse nagyon hátrasorolt az összesítettben, így az a célom hogy végig tudjak menni a versenyen. Meg kell majd nézni az eredményeket, hogy mennyire érdemes húzni a gázt, de azt hiszem már nem nagyon. Minden esetre hatalmas élmény itt lenni és a világ elejével együtt részt venni egy versenyen.