2008.04.26. 15:39
28 hozzászólás


Felgördültek a motorosok és a quadosok a céldobogóra, fél óra múlva jönnek az autók. Én ezt már nem várom meg, mert egyrészt lemerült a kamerám, de inkább azért, mert olyan igazi, fekete balatoni viharfelhő érkezik. Most még süt a nap, de már érezhető a hideg szél, itt fél óra múlva csúnya vihar lesz. Ebből a mókából kimaradok.

Az autók versenyét Carlos Sainz nyerte, utána Peterhansel majd Depping futott célba. Az elsőket percek választották el egymástól, nagyon szoros küzdelem volt. A motorosoknál első a francia Casteu lett, utána Lopez és Duclos következtek. A quados dobogósok Deltrieu, Declerck, Antal lettek. A nyertes kamionokat Stacey, Van Ginkel és Loprais vezette.

Így magyar dobogósa nem lett a versenynek. Erre leginkább a quados Szabó Lászlónak lett volna esélye, akinek ha nem törik ki a kereke, jó eséllyel végez az első háromban. Majd legközelebb…

Ahogy e sorokat itt az autóban írom, már tombol a vihar, üvölt a szél, nagy cseppekben zuhog az eső, emberek szaladnak mindenfelé. Ez a felhő igazán várhatott volna még egy pár órát, de ez az, amibe még a CE Rally szervezői sem szólhatnak bele.

Remélem elértem e tudósítás célját és sikerült egy kissé testközelibb képet festeni egy ilyen nagyszabású verseny hangulatáról, mindennapjairól. Kétség nem fér hozzá, hogy az elmúlt 10 nap csúcsát Romániban értük el, Sletholt Asbjornnak köszönhetően, de hát nem jöhet minden nap szembe egy pizsamás versenyző. Vigyázzatok, hogy ne menni kis sár szembe, és olvassátok továbbra is a Totalcar és a Belsőség oldalait!