I. Frigyes király

2008.07.26. 18:30
10 hozzászólás

 

A döntők előtt hosszasan szerelték az autókat, úgy hallottam, hogy az egyik kocsi kidobálta  valamelyik fokozatot, gondolom egyrészt ezt a problémát igyekeztek orvosolni, másrészt komplett osztóművet is cseréltek. Mindkét autó mindkét versenyző alatt is szolgál, így ez nem jelentett volna előnyt egyik oldalon sem, de azért a döntőbe mégis csak tökéletes autóval illik indulni.

 

A harmadik helyért Miettinen és Turi küzdöttek. Az első kör végén Turi Micsujának lecsúszott a turbót és az intercoolert összekötő csöve, így hajszállal másodikként ért a célba. A visszavágóban azonban ő volt a gyorsabb. Ebben az esetben a legjobb idő dönt, így lett Turi egy századdal harmadik a negyedik helyezett finn előtt.

 

A döntőbe igazán izgalmas küzdelmet követően Benik Balázs és Turán Frigyes jutottak be.  A pilóták autózásán világosan látató volt, hogy igyekeznek minden századmásodpercet megtalálni, szó nem volt közönségnek autózásról, mindenki az óra kegyeit kereste.

 

A döntőben egy defekt borzolta a kedélyeket, de szerencsére ez még a rajt előtt kiderült, így nem szólt bele az eredménybe. A fantasztikus hangulatban Turán jobbnak bizonyult Beniknél, tehát ünnepélyesen kihirdetem: Turán Frigyes lett a Castrol Edge Rally Show győztese, és egyben Szentkirályszabadja királya, mint ahogyan azt kedvenc speakerem hétezerszer elmondta. Gratulálunk!

 

A mai nap készített képeket e poszt képeire kattintva lehet elérni.