2. iGAZ barát találkozó - 2008

2008.09.15. 00:22
158 hozzászólás

Tavaly mély nyomot hagyott a Volga találkozó, nem hagyhattuk ki idén sem.

Szombaton tizenegyfelé érkeztünk Csepelre a rendezvény első állomására. Többen voltak, mint amire számítottak, még Szlovákiából és Csehországból is érkeztek Volgások.


A GAZ-14 hátul

A sarokban néhány Trabant és Pannónia is meghúzódott, egy gyönyörű RUS-412 rendszámú 412-es Moszkviccsal is találkoztam. Nagy érdeklődés fogadta a különböző generációs Csajkákat. Nekem egy  GAZ-13 volt életem első autója de azt sem bánnám ha az utolsó is az lenne. Bár most már a fiatalabb (GAZ-14) jobban tetszik, abban akár fel is ravatalozhatnak.  


Csak hogy jó legyen a gulyás

Az UAZ-os blokk szélén rotyogott a gulyás az álcahálós sátor mellett. Persze, hogy egy UAZ után kötött gulyáságyúban készült. Itt aztán békésen elfért egymás mellett a Lenin szobor és az Árpád sáv.

Szinte mindegyik résztvevő jármű gyönyörű állapotban volt. Még a csőrös UAZ-ok között is sok hibátlan volt. Volt, aki vizslával, volt, aki komplett csapatrádióval érkezett.  


A legelső regisztrált

Legalább öt  M21-et számoltam, ennyit még nem láttam egy helyen. Ráadásul az OT-0001 rendszám is egy ilyen Volgáé.


Érdemes megnézni hátulról is. Képek a galériában.

Feltűnt a sorban egy egész új Volga a GAZ-3111. Hú, élőben még jobb, mint a képeken. A tulajdonos viszont sokat panaszkodott, azt mondja tízezer kilométer után széthullik. „Ez már nem az a Volga”-  hallom sóhaját. A motornak állítólag van valami köze a BMW-hez és nincs is rá panasza, csak minden másra. Nemrégiben a bal hátsó kerék mozdult ki a helyéről tíz centit.


A szamuráj felni még elmegy, de a szín...

Több autón is láttam a Nivás  és ezek szerint Volgás körökben is népszerű Suzuki Samuraj króm felnit de szerintem egy régi dísztárcsás eredetivel nem veszi fel a versenyt. Ráadásul a dísztárcsa megint divat.


Aki figyel a részletekre

Hú, divat... Sokan méltó módon az eseményhez öltöztek. Akadtak terepruhás rohamsisakos közlegények és számomra azonosíthatatlan tisztek. A szervező Ibos Árpi is szokás szerint valami orosz tiszti felöltőben szaladgált, a kedvencem mégis a polgári vörös csillag fülbevaló volt.

Nem maradtunk sokáig, ráadásul láttam itt ólálkodtak az autóbuzik is, gondolom ők is beszámolnak az eseményről. Nekünk meg nagyon kellett menni a Viking Találkozóra. Azért készítettem 77 fotót, fogyasszák szeretettel.