Elsőnek autóztunk át a Megyeri hídon!

2008.09.16. 16:18
61 hozzászólás

Chuck Norris alulmaradt, sajnos kedvenc nevünk, a Colbert híd is kiesett a szitán, de azért még mezei Megyeriként is szeretjük mi az új hidat. Annyira, hogy földi halandók közül ma elsőként sikerült rajta áthajtanunk gépi erőből, méghozzá nem is akármivel. Szolgálati járművünk az ezektől a percektől már itthon is kapható Alfa Mito volt (indul 3 995 000 forinttól).

Képzeljék el: óriási sajtósátor a kétsávos aszfaltcsík közepén, ott, ahol alig néhány óra (esetleg nap, Magyarországon az ilyet sosem lehet tudni) múlva Volvo FH12-esek, Lamborghini Murcielagók és Suzuki Swiftek özönlenek majd, 40 tonnától 310 km/h-ig terjedő tartományban. Ma délelőtt azonban még csend és nyugalom honolt arrafelé, a leendő lánglovagos helyszínek négyzetméterein óriáskivetítő, melegkajás büfé és sajtópult állott.

A pesti oldalon felállított sajtósátor és Parking for Press Only egyelőre elvágta a budai oldal felé az utat, ezért csak a bemutató másik oldalán végigszórt Alfa Mito 1.4 Turbókkal lehetett továbbmenni. Így se volt rossz, bár a 26 éves Pandámmal tagadhatatlanul nagyobb szenzáció lett volna. Kisember, kisautóval a tapodatlan aszfaltú, 1862 méter hosszú, 36,16 méter szélességű hídon. Magyarország leghosszabb folyami hídján. De Mitóval sem volt utolsó.

Egyébként szürreális az élmény. Beültünk a 2-es úton (lényegében ez az) az Alfába, és két perc múlva átértünk. Az agyam nem bírta feldolgozni – igen, ez itt már a budakalászi Cora előtti körforgalom, tehát Békásmegyer határában vagyunk. Eddig egy ilyen művelet még egy nyugodt napon is nyolc perc Váci utat, másik hat Árpád-hidat, további nyolc Szentendrei utat (meg aminek utána nevezik) jelentett volna. Kicsit még sáros volt az aszfalt, a szembeni sávban Mercedes Actrosok dübörögtek, de gumijaink alig két perc alatt a világ túlsó felén tapodtak. Hihetetlen.

A Mito egyébként fasza kis autó, élőben pedig sokkal jobban mutat, mint képen – még a gyári profi fotósok sem tudták úgy meglőni, hogy visszaadja, milyen ügyes. Jön egy kis beszámoló arról is rövidesen. Sajnos kicsi a valószínűsége annak, hogy a következő Alfa-bemutató is itt legyen, egyszer szenzációs volt, éljen a Fiat PR-gépezete. A Mito-cikkig meg vegyék birtokba Colbertet, lengessenek be az észak-budapesti dugónak!