Benik és a Tesco

2008.11.15. 07:20
91 hozzászólás

 

Van ez a nyomtatott újságunk közösen az Expresszel, ha jól látom, még akad itt-ott az újságosstandokon, lapozzanak bele. Főleg használtautókról szól, de lehet benne mindenféle más, érdekes cikkre is akadni.

Például az autóvásárlós-átverős írás, amiben most az eladásnál alkalmazandó pszichológiai fogásokat vettük végig. E cikk egyik nyitóképéhez pedig lakótelepies stílusúvá kellett alakítani egy egyébként elég jó, nagyrészt gyári állapotú 190-es Mercedest.


A kellékek: szigetelőszalag, öntapadós krómcsík, tükörre lógatott izé, no meg a legfontosabb elem: az autó fényképezőgép felőli oldalán látható kerekeire szerelt két, mindenképpen különböző mintájú dísztárcsa. A cuccok java részét a Tescóban szereztem be, a dísztárcsák darabja például 700 forint volt. Nem sok pénz egy jó kis tuningért, még akkor se, ha négy darab kellene belőle. Valamiért azóta megint a gyári dísztárcsák vannak a Mercin, vegyék ezt a konzervativizmus és a rossz ízlés diadalának.

Az egyik vett dísztárcsa mellé még ügyes kis reklámanyagot is csomagoltak, amelyből megtudtam, hogy Benik Balázs magyar ralibajnok (a papír szerint Rallye bajnok) kifejezetten szerény, ugyanakkor jó ízlésű ember. Privát utcai autóján nem hivalkodnak mindenféle óriási alukerekek, magnéziumfelnik – ő a polgári dísztárcsa híve. Nehéz dolga lehet, hiszen a legolcsóbb típusokat leszámítva ma már egyre nehezebb elkerülni az alumínium felnit autóválasztáskor. De Benik Balázsnak nem okoz örömet az átlagba szürkülés sem, ezért nem gyári kupakokat használ. Hanem a Tescóhoz folyamodik ötletért. És hétszáz forintos dísztárcsákkal öltözteti a guruló kedvencet.

A csomagolásnak akadt egy pikantériája is, a „Please do not remove underwear when trying on. If this strip is removed, refunds will not be given”. Tehát: „Kérem ne vegyék le az alsóneműt, amikor felpróbálják. Ha ez a matrica hiányzik, az árat nem térítjük vissza.” Tehát senki ne szereljen autójára ilyen dísztárcsát nudistatelepen – gondolom így értendő. Meg otthon se próbáljuk a verdára a garázs magányában, a forró nyári éjszakában, egy szál bajuszkötőben.

Azért valaki mutathatna egy képet arról, hogyan fest Benik Balázs utcai autója, kíváncsi vagyok, rajta vannak-e a Tesco-dísztárcsák. Vagy lehet, hogy félreértettem a szöveget, és a „…Benik Balázs … is ilyen dísztárcsákat tesz autója kerekeire” csak azt jelenti, hogy az otthon felstócolt téligumis felnikupacot ilyen Tesco-kupakok védik a portól? Akkor ezer bocs.